(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Roláda ve šlehači téměř bez práce
Potřebné ingredience
4 vejce, 9 dkg cukru krupice, 10 dkg hladké mouky
Postup přípravy
4 celá vejce a 9 dkg cukru šleháme 20 minut ve šlehači. Poté přimícháme mouku /ideálně ručně, ale lze i ve šlehači a ihned vypnout/. Vzniklé těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5-10 minut na 200°C, dokud roláda nezezlátne. Poté vyndáme, lehce poprášíme hladkou moukou a otočíme na druhý plech papírem nahoru /já popráším plech předem a roládu tam překlopím /nejsou místa s moc nebo málo moukou/. Papír, který je teď nahoře lehce pokropíme vodou a necháme vychladnout. Pak už jen natřeme marmeládou nebo krémem a zabalíme a nakrájíme. Doba přípravy se vším všudy je cca 40 minut, ale opravdová práce je asi 3-5 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé